U nastavku kvalifikacija za ligu prvaka, Ceska Sparta iz Praga ce ugostiti u prvom susretu svedski Malmo.
Igram da ce oba tima u ovoj utakmici dati gol. Sparta u proslom predkolu izbacila Levadiu i to dobivsi ih 7-0 kuci da bi revans odigrali lezerno 1-1 jer su se spremali za pocetak ceske lige. Na tom otvaranju ceske lige su dobili Bohemiansa u gostima 2-1 sto je za mene puno bolji pokazatelj njihove forme. Dakle Sparta nije tako superiorna a vidimo da prima i golove. U superkupu su dobili 3-0 Viktoriju i te tri pobjede su ucinile da Sparta ovdje psotane veliki favorit jer kladionice njihovu pobjedu protiv Malma placaju oko 1. 45-1. 50. Gledajuci na sastav Sparte, ne vidim neka velika imena niti znacajna pojacanja. Zbog toga ne vidim mnogo razloga da koeficijent na njihovu pobjedu bude ovako nizak. Ok, blizi su pobjedi, i domaci teren je prenost u ovakvim utakmicama ali trazi se i iskustvo kojeg ovaj sastav Sparte bas cini mi se i nema.

Sa druge strane je svedski Malmo. odmah je njihova velika pednost sto svedsku ligu igraju vec dugo i u formi su sto pokazuju i rezultati jer su u svedskoj ligi odigrali 16 utakmica i ubjedljivo su prvi i bjeze 6 poena iza drugoplasiranog. Uz to Malmo je dao 30 goova u 16 utakmica sto je odlican postotak. U ligi prvaka su izbacili Ventspilsa, doduse ensto teze, kuci 0-0 igrali a u uzvratu dobili 1-0 golom Theilina. No on nije prvo ime ovog time jer najvise golova je dao Markus Rosenberg koji je ove sezone u 15 utakmica dao 6 golova a on je u Malmo kao najvece pojacanje dosao iz engleskog WBA.

Bilo je jos nekih pojacanja u Malmu no ne bih sada ulazio u detalje. Moj zakljucak je da je Malmo na istom nivou po kvaliteti kao Sparta a odlika Malma je jaci napad nego sto je odbrana. Zbog toga ja mislim da je velika sansa da ce i Malmo u ovoj utakmici doci do gola. Oni znaju koliko je gol u gostima bitan jer su tom strategijom igrali uzvrat protiv Ventspilsa i dali samo jedan gol koji ih je doveo do ove faze, no mislim da ce protiv Sparta mozda to puno lakse ici. Moj tip je oba tima daju gol
Sparta Prag vs Malmo
Tip: GOLOVI GG (oba tima postizu pogodak)
dnevni_tipovi010001.gif