Kombinovani sastav Njemacke koji je došao igrati na Kupu konfederacija za sada sigurno gazi ka polufinalu i u ovom ogledu traže i definitivnu potvrdu plasmana medu cetiri najbolje reprezentacije. Ne može se reci da svjetski prvaci baš blistaju, ali je za sada to dovoljno i imaju cetiri boda, te im je potreban još samo jedan za najmanje drugo mjesto u grupi. Nadali su se da ce nešto lakše izaci na kraj sa Australijom u prvom kolu i zaista su dominirali, ali su propustili brojne prilike i na kraju su mogli cak biti i kažnjeni. Napadacki su djelovali dosta dobro, uz nešto slabiju realizaciju, dok su u odbrani bili prilicno propusni. Možda se i zato selektor Low odlucio na promjene za duel protiv Cilea i napravio ih je nekoliko. Ocekivano je na golu bio ter Stegen, jer se Leno nije iskazao protiv Australije. U nešto drugacijoj formaciji su igrali sa trojicom u zadnjoj liniji i uskocili su Ginter i Sule, a nije bilo Rudigera. Od prve minute je zaigrao Can, ali nije bilo Brandta, što je možda i iznenadenje, jer je ovaj protiv Australije bio veoma dobar. Malo su bili zatvoreniji i na klupi je ostao i napadac Wagner pa je istureni napadac bio jedino Stindl, koji je opet dao gol. Posebno zanimljivo je da selektor Low nije napravio nijednu promjenu u toku meca, dok bi sada ipak mogao opet ponešto promjeniti.

Kamerunci su se potajno nadali da možda mogu i u prvom kolu iznenaditi Cile i odigrati barem nerješeno pa da onda u drugom kolu savladaju Australiju i da tako sebi otvore put ka polufinalu i da ova utakmica odlucuje, ali na nacin da im pobjeda baš nije imperativ. Ništa od zacrtanog Kamerun nije napravio, jer su prvo poraženi od Cilea, mada nisu bili daleko od remija i svega desetak minuta prije kraja je bilo nerješeno. Nisu izdržali, medutim, objektivno nisu ni zaslužili ništa više od poraza. Slijedio je mec sa Australijom i opet nisu napravili ono cemu su se nadali, jer je završeno nerješeno. U tom duelu su bili bolji i trebali su pobjediti da su napadaci bili bolje raspoloženi, prije svih Aboubakar, koji nikako da pronade put do gola protivnika za sada. Strijelac jedinog gola za Kamerun na ovom takmicenju je bio Zambo-Aguiss i to je bilo dovoljno za jedan bod koji imaju na kontu. Za plasman u polufinale im sada treba pobjeda i da bi je ostvarili, definitivno ce prve zvijezde morati igrati bolje. Selektor Broos nije napravio nijednu promjenu nakon poraza od Cilea i zaigrao je potpuno isti sastav protiv Australije pa vjerovatno ni sada nece ništa mijenjati.

Nijemci su na korak do polufinala, ali definitivno nisu oduševili i to cak i ne cudi zbog sastava koji je stigao u Rusiju. Kamerunci se trude, samo što ni njima ne ide kako su zamislili. Ovo im je posljednja prilika i vjerujemo da mogu pružiti barem solidan otpor svjetskim prvacima.
Njemacka vs Kamerun
Tip: X2 DUPLA SANSA
dnevni_tipovi010001.gif