Dvije loše sezone su iza Valencie, a posebno loša je bila ona prošla, tako da ovaj španski velikan želi jedan novi pocetak i povratak u vrh tabele. Nece biti lako, medutim, napravili su odredene promjene, sve u cilju da opravdaju velika ocekivanja. Novi trener Marcelino je svakako osvježenje koje bi moglo unaprijediti igru „Šišmiša“, a ni igracki nisu loši i pored nekih odlazaka. Uglavnom su odlasci vezani za kraj posudbe, uz još prodaju golmana Ryana i veznjaka E.Pereza, a i dolasci su uglavnom povezani sa otkupom posudenih igraca, Zaze i Orellane, dok je najveca kupovina golman Neto iz Juventusa i bili su prinudeni na taj potez zbog odlaska i Ryana i D.Alvesa. Na izlaznim vratima je i Nani, ali se zato bore za dovodenje veznjaka Kondogbie. Imali su promjenjive rezultate u pripremnim mecevima, uz poraz u generalnoj probi od Atalante.

Nakon dva odigrana kola prošlog prvenstva, Las Palmas je bio lider na tabeli i jasno je da žele takav pocetak i ove sezone, s tim da ne žele veliki pad u finišu, zbog cega su završili u donjem dijelu tabele. Napustio ih je trener Setien i veliko je pitanje da li ce Las Palmas i u novoj sezoni igrati napadacki nogomet. Nema tu više ni nekih igraca iz prošle sezone, kao što su napadaci Jese i Boateng, koji je napustio klub prije nekoliko dana. Otišli su i Mesa, te Livaja, a najvece pojacanje je ofanzivac Vitolo, s tim da on odlazi nakon prvog dijela sezone. Novi napadac je Calleri, novi golman Chichizola, a tu je i desni bocni Navarro. Rezultati u pripremnom periodu su bili dosta dobri i cini se da ih je novi trener Manolo Marquez dobro ukomponovao, ali su i rivali bili nešto slabiji. U posljednjoj provjeri su savladali Malagu sa 2:0, s tim da je igrao Boateng, umjesto kojeg sada uskace pomenuti Calleri.

Valencia se nada da vec od pocetka sezone može pružati puno bolje partije nego one prošle, ali pripremni period ne obecava, dok je Las Palmas igracki možda slabiji nego prošle sezone, medutim, nemaju šta izgubiti u ovom ogledu i nastojace iznenaditi kao i prošle sezone pa ocekujemo da se obje mreže zatresu.
Valencia vs Las Palmas
Tip: GOLOVI GG (oba tima postizu pogodak)
dnevni_tipovi010001.gif