K’lautern je u problemima kojima se ne nazire kraj i sada je to vec prilicno alarmantna situacija, jer su osvojili samo šest bodova na devet meceva, što je ispod svake kritike. Ucinilo se da bi nakon pobjede protiv Dynama od 3:0, mogli zaigrati bolje, ali se to nije dogodilo i u naredna tri meca su ostali bez postignutog gola. Protiv Arminie su barem osvojili bod, dok su kod Heidenheima teško stradali sa 3:0. U prošlom kolu su gostovali kod lidera Braunschweiga su se nadali da možda mogu iznenaditi, ali igrali su bojažljivo i uglavnom se branili, tako da je i jedan primljeni gol bio dovoljan da izgube, dok prakticno nisu stvorili nijednu pravu priliku za postizanje gola.
Trener Korkut je pod velikim pritiskom i on je sve veci kako prvenstvo odmice, a nikako da mu se posreci sa povredama igraca. Veznjak Kerk se vratio u prošlom kolu, a onda se opet povrijedio i vjerovatno nece igrati, a od ranije nema Mujdže, D.Halfara, te napadaca Zoue i Przybylka. Nije bilo ni Gausa zbog kartona, ali se barem on sada vraca pa ce biti novih promjena u sastavu koji Korkut ionako stalno mijenja tražeci dobitnu kombinaciju.

U posljednje vrijeme Bochum igra solidno i tu se kao loše izdanje može izdvojiti samo gostovanje kod Fortune u Dusseldorfu, gdje su poraženi sa 3:0. Prije toga su u ludoj utakmici na domacem terenu savladali Nurnberg sa 5:4, a nakon Dusseldorfa su uvezali tri meca bez poraza. Dva puta su remizirali i to oba puta na domacem terenu na kojem teško dolaze do pobjeda, ali zato još uvijek nisu ni poraženi, dok su u gostima slavili samo jednom i to prije dva kola kod Auea sa 4:2. Domaci remi sa Stuttgartom i nije tako loše ostvarenje, dok su protiv Sandhausena u prošlom kolu morali bolje od konacnih 2:2. S obzirom da su gubili sa 2:0, na kraju je cak i dobro ispalo, iako su imali skoro pola sata igre da naprave potpuni preokret. Ocito je da im postizanje golova nije problem u posljednje vrijeme, ali odbrana ne funkcioniše dobro. Povratak Hooglanda u prošlom kolu je pomogao tek toliko što je ovaj stoper bio strijelac jednog gola, a izostao je Celozzi na desnom boku. Nije u prošlom kolu bilo ni Losille u veznom redu, dok bi sada Perthel na lijevom boku mogao zamjeniti Riebela.

Morao bi K’lautern konacno zaigrati hrabrije i odlucnije prema protivnickom golu i ocekujemo da se to dogodi u ovom ogledu, s tim da ce onda biti i ranjiviji u ionako propusnoj zadnjoj liniji i zato bi ovaj mec mogao donijeti dosta golova.
Kaiserslautern vs VfL Bochum
Tip: GOLOVI 3+ (over 2.5)
dnevni_tipovi010001.gif