Gledajuci rezultate, Argentina se nekako provlaci na ovom takmicenju. Ostvarili su dvije pobjede, ali obje sa po 1:0, dok su dva puta remizirali i u cetvrtfinalu su tek nakon penala eliminisali Kolumbiju. Medutim, kada se bolje analiziraju svi mecevi „gaucosa“ na Copa America, vidljivo je da u svakom dominiraju i da je problem samo realizacija, koja nije zakazala tek u prvom ogledu sa Paragvajem, s tim da je tada u finišu dekoncentrisana bila odbrana. Propisno su se ispromašivali posebno u duelu sa Jamajkom, dok su i Kolumbiji morali dati neki gol, a nisu. Samo Messi je propustio niz sjajnih prilika i upravo zato su sada optimisti, jer i sjajnog napadaca Barcelone mora krenuti i vrijeme je da zabije neki gol. Zabio je iz penala u prvom kolu, penal je realizovao i u cetvrtfinalnom raspucavanju, pa se sada traži i gol iz igre. Što se tice sastava, vec se zna onaj udarni i vjerovatno nece biti promjena niti za ovo polufinale.

Vrlo nezgodan je Paragvaj na ovom takmicenju i nisu slucajno u polufinalu, uostalom, niko ih nije pobjedio, a igrali su sa Argentinom, Urugvajem i Brazilom, tri ponajbolje južnoamericke selekcije. Istina je da su sa svima remizirali i da su savladali samo Jamajku, ali i nakon remija se može proci i to su vec dokazali protiv Brazila, a sasvim sigurno žele ponoviti i ovoga puta. Nece biti nikakvo iznenadenje ako zaigraju cvrsto u zadnjoj liniji i opet pokušaju utakmicu odvesti do penala. Protiv Brazila su imali i dodatne probleme, jer zbog povrede nije bilo veznjaka Ortigoze, a zbog kartona takode veznjaka Ortiza, što su dva prilicna hendikepa, pa je onda i selektor Diaz posegao za još nekoliko promjena. Osvježio je sve linije tima, a zanimljivo je da su na klupi ostali M.Caceres, Bobadilla i Barrios. Teško je reci šta ce sada mijenjati, osim što je izvjesno da ce se Ortiz vratiti u vezni red. Možda opet pokuša sa razlicitim napadacima i nekom novom taktikom, ali teško da ce biti baš previše ofanzivni.

Argentina nije blistala, a Paragvaj niko do sada nije nadigrao, ali ocekujemo da se sve to u ovoj utakmici promjeni. I u onoj prvoj u grupnoj fazi je Argentina imala sigurnu pobjedu, a sada nece napraviti iste greške i vrijeme je da proradi Messi, tako da Paragvaju nagovještavamo kraj serije bez poraza.
Argentina vs Paragvaj
Tip: 1
dnevni_tipovi010001.gif