Katastrofalno loše su Moldavci odigrali ove kvalifikacije, mada naravno nisu ni važili za selekciju koja bi eventualno moglo do neke od prve tri pozicije. Grupa je bila prejaka za ovu reprezentaciju, ali ipak nisu sebi smjeli dozvoliti da i Lichtenstein bude bolji i da ostanu na samo dva boda i to oba gostujuca i da postignu svega tri gola, od cega tek jedan pred svojim navijacima. Izgubili su cak i od Lichtensteina na svom terenu sa 1:0, dok su gostima kod te selekcije igrali 1:1. Istim rezultatom su odigrali u Moskvi protiv Rusije i to im je bila ubjedljivo najbolja utakmica, iako su recimo i Austriji dobro parirali u Becu, gdje su poraženi sa samo 1:0. Racunajuci i prijateljske meceve, nisu nikoga pobjedili na posljednjih 14 susreta pa tako ispada da su posljednji put pobjedili u martu 2014.godine na gostovanju kod Andore. Nakon posljednjeg poraza od Crne Gore, smjenjen je i selektor Curitanu i sada je na klupi Stefan Stoica koji ce pokušati malo popraviti ukupnu sliku u posljednja dva duela, mada su rivali preteški. U sastavu ove selekcije ionako nema zvucnih imena, a i ponajbolji igrac Ionita ima problema sa povredom, dok zbog kartona nece biti ni druge zvijezde Gatcana, te Golovatenca.

Iako su imali vrlo turbulentne kvalifikacije u kojima su ostvarili neke vrlo loše rezultate, a cak su i smjenili selektora Capella, Rusi su se izgleda ipak izvukli i igrat ce na EP u Francuskoj, naravno ako sada od gotovog ne naprave veresiju. Dva puta su u ovim kvalifikacijama izgubili od Austrije, uz vec pomenuti „mršavi“ remi sa Moldavijom na svom terenu, bilo je dovoljno da se nadu u velikim problemima, ali je onda na klupu sjeo Leonid Slutski, inace trener CSKA i selekcija je uoci odlucujuceg duela protiv Švedske dobila taj pozitivni šok, koji ih je nosio do pobjede. Minimalnih, ali sasvim dovoljnih 1:0 su ih doveli na drugo mjesto i to sa dva boda više od Švedana i sada im preostaje samo da pobjede u ovom ogledu, te posljednjem protiv Crne Gore na svom terenu, kako bi se izravno našli u Francuskoj. U oba duela su favoriti i ne bi smjeli pogriješiti, iako je onaj prvi ogled sa Moldavijom veliko upozorenje. U meduvremenu su ubjedljivo pobjedili Lichtenstein sa 7:0 i to u skoro istom sastavu kao protiv Švedske, sa posebno raspoloženim napadacem Dzyubom. Za ovaj ogled je upitan Dzagoev zbog povrede i moguce da uskoci Mamaev.

Rusima je ovdje pobjeda imperativ ako žele sacuvati drugo mjesto, ali to ne znaci da ne bi mogli imati problema. Moldavci ce biti silno motivisani, iako su oslabljeni i mogla bi to opet biti jedna klasicna utakmica ruske selekcije sa manje golova nego što bi se ocekivalo.
Moldavija vs Rusija
Tip: GOLOVI 0-3 (under 3.5)
dnevni_tipovi010001.gif