Opšte je poznato da ekipa Celika ove sezone muku muci s povredama i izostancima standardnih igraca, a sigurno da jedan od ozbiljnijih razloga leži u tome što se igraci sve cešce povrijeduju taj što ekipa nije prošla pripreme pred pocetak sezone.

Bez obzira na veoma skroman igracki kadar, Zenicani nakon 13. kola imaju 10 osvojenih bodova. Dok sa druge strane Širokobriježani na svom kontu imaju 28 osvojenih bodova, i uz Zrinjski i Željeznicar dijele prvu poziciju na tabeli.

Ovaj INFO mec, leži u tome da ce Celik za ovaj susret biti oslabljen za nekoliko igraca. Anes Durakovic i Mahir Mehic su protiv Sarajeva dobili treci žuti karton tako da u subotu nece biti u kombinaciji za ekipu. Od ranije su povrijedeni Dino Cemalovic i Fenan Salcinovic, dok o Germainu Kouadiu nema ni traga ni glasa nakon povratka kuci. Senad Husic je otpisan od strane trenera jer se ponašao neozbiljno, dok su za Široki upitni i Kazazic, te Mahmutovic koji su povrijedeni vec par kola.

Iz svega priloženog, može se zakljuciti da Zenicanima nedostaje više od pola postave, a kada u sve to dodamo ambicije gostiju, i borbu na naslov, ne možemo a da ne konstatujemo, da pobjeda gosta ne bi trebala doci u pitanje ni u jednom trenutku.
Celik Zenica vs Siroki Brijeg
Tip: 2
dnevni_tipovi013001.gif