I dalje Atletico ne gubi meceve, ali ima tu dosta remija i pobjede su u posljednje vrijeme uglavnom minimalne. To znaci da baš i ne blistaju i u derbiju kod Seville su se morali zadovoljiti sa 1:1, dok su u prošlom kolu Levante na svom terenu savladali samo sa 1:0. I taj jedini gol su dali iz penala, koji je kao i obicno realizovao Griezmann. Povrijedio se stoper Savic i to je veliki hendikep, a nije bilo Saul Nigueza zbog suspenzije. Sada ce trener Simeone sigurno opet malo kombinovati u svim linijama tima.

Girona je uvezala šest utakmica bez pobjede i može se reci da su u padu forme, iako na prethodna cetiri duela nisu ni izgubili. Igrali su nerješeno na tri prvenstena meca i jednom u prvom ogledu sa Atleticom u okviru Kupa. Posljednju pobjedu su ostvarili u Kupu nad Alavesom, sa kojim su u prošlom kolu odigrali 1:1. Opet je gol postigao prvi klupski strijelac Stuani, ali nije bilo dovoljno da slave. Sada ce kao i u prvom ogledu trener Eusebio vjerovatno odmarati vecinu najboljih igraca.

Atletico sigurno ima vece ambicije u Kupu od Girone, koja je svoj maksimum dala u prvom ogledu. Teško da mogu sve ponoviti i u Madridu, protiv Atletica koji prema najavama nece baš previše mijenjati sastav kako ne bi dozvolili iznenadenje.
Atletico Madrid vs FC Girona
Tip: 1
buttonnazad.png