Grcima preostaje samo da kvalifikacije privedu kraju i pokušaju osvojiti još neki bod, te izbjeci potpunu blamažu. I ovako su kvalifikacije potpuni promašaj sa samo pet osvojenih bodova i jednom ostvarenom pobjedom. Dogodilo se to u prvom kolu i onda je pocela loša serija koja još uvijek traje. Izgubili su cak i od Armenije na svom terenu, a sa Lichtensteinom su samo remizirali. Nakon toga nije bilo ni realno ocekivati da mogu parirati Italiji u subotu. Odolijevali su više od sat vremena i onda ipak do kraja primili dva gola. Nema nekih velikih zvijezda na ovom okupljanju, poput Sokratisa, Manolasa, Fortounisa i Mitroglua, a vjerovatno ce biti i promjena u odnosu na subotnji mec.

I selekcija BiH je u ovim kvalifikacijama odigrala neke utakmice veoma loše, ali su ipak još uvijek u igri za plasman na EP. Problem je to što moraju pobjedivati do kraja i onda još cekati kiks Finske, a tu je i Armenija. Izgubili su na gostovanjima kod obje te reprezentacije, kao i na gostovanju kod Italije. Na domacem terenu su u subotu uzvratili Fincima i u vjerovatno najboljoj utakmici u ovom ciklusu su slavili 4:1. Nije smetalo što su bez najboljeg igraca i strijelca Džeke, kojeg nece biti ni u ovom ogledu. S obzirom na dobru igru, ne bi bilo promjena da nije povrijeden Višca pa ce na teren Hajrovic.

Grcka nema nikakav imperativ i žele se prikazati u dobrom svijetlu pred svojim navijacima, što znaci da ce igrati ofanzivno. BiH mora pobjediti i jasno je da ce i oni biti napadacki orjentisani pa prognoziramo da ce se obje mreže tresti.
Grcka vs Bosna i Hercegovina
Tip: GOLOVI GG (oba tima postizu pogodak)
buttonnazad.png