Podbacila je Hrvatska na ovom prvenstvu i posebno to važi za utakmicu prvog kola protiv Rumunije. To je bio rival po mjeri, kojeg su željeli savladati i onda se nadati da mogu iznenaditi favorizovane Francusku, ili Englesku. Odigrali su vrlo loše protiv Rumuna i izgubili sa ubjedljivih 4:1, što je vec tada bio znak da od polufinala nece biti ništa. U drugom kolu su Francuzima pružili dobar otpor i izgubili su 1:0, ali i to je bilo dovoljno da ispadnu iz svih kombinacija. Borevkovic je bio osvježenje u zadnjoj liniji, a Ivanušec i Muric u napadu. Nije pomoglo i sada ce možda opet biti promjena.

Engleska je najvece razocarenje ovog prvenstva, jer su proglašeni jednim od favorita, a vec nakon dva kola je jasno da nece igrati u polufinalu. Izgubili su oba meca i to na vrlo slican nacin i to golovima primljenim u samom finišu utakmica. Protiv Francuske su imali vodstvo, uz igraca manje na terenu i dva promašena penala protivnika. U posljednje dvije minute su dva puta kapitulirali i izgubili. Protiv Rumunije su dva puta gubili i vracali se u utakmicu, a onda su opet u samom finišu primili dva gola i završilo je 4:2. Bilo je puno promjena u sastavu i vjerovatno ce i sada biti izmjena, ne bi li se pobjedom oprostili od prvenstva.

Nema pravog motiva za rivale u ovoj utakmici, osim da se od EP oproste pobjedom. Englezi ce možda malo više željeti tu pobjedu i favoriti su, ali lako primaju golove pa cemo prognozirati da ce se obje mreže zatresti u ovom ogledu.
Hrvatska vs Engleska
Tip: GOLOVI GG (oba tima postizu pogodak)
buttonnazad.png