Pretposlednje kolo u najjacoj Ceškoj fudbalskoj ligi igra se u subotu, a bez mnogo razmišljanja sam odigrao singl na mec u kome se sastaju Slovacko i Zlin. Obe ekipe i dalje nisu obezbedile opstanak, a da bi poslednje kolo docekale i teoretski bez mogucnosti za ispadanje potreban im je po još jedan bod. Dakle, stvar je potpuno jasna...

Slovacko trenutno ima 30 bodova, dok je Zlin odmah iza sa 29 osvojenih bodova, a ekipe koje su ispod njih na tabeli Ostrava i Karvina imaju 27 odnosno 26 bodova i igraju medusobno u ovom kolu. Nevezano za to što im odvogara remi u ovom mecu, Slovacko je i onako ove sezone ekipa koja je sinonim za nerešen ishod. U dosadašnjih 28 kola imaju cak 12 remija, a 13. nerešen ishod sutra može da im donese srecu i definitivni opstanak u ligi. U narednom tj. poslednjem kolu sastaju se Zlin-Liberec i Jablonec-Slovacko, dakle rivali su im ekipe iz samog vrha i ne vidim nijedan razlog zašto bi rizikovali opstanak igrajuci ovaj mec na ,,krv i nož,, pa da na kraju neka od ekipa bez ikakve potrebe ispadne u niži rang.

Slovacko je relativno mlad klub jer se tako zovu tek od 2004. godine kada je došlo do ujedinjenja timova FK Sinot i FK Slovacka Slavija, ispali su 2007. u drugu ligu ali su se vec 2009. vratili iako su tu sezonu završili u sredini tabele, jer im je drugoplasirana ekipa Caslava prodala licencu za mesto u Prvoj ligi, dakle finansijski su stabilan klub i ne verujem da ce ponovo dozvoliti ispadanje u niži rang. Zlin se sa druge strane u najjacu ligu vratio 2015. godine i imali su sjajnu prošlu sezonu, osvojili su Kup i tako izborili ucešce u Evropa Ligi i možda najviše zbog toga placaju ceh sada, jer nisu imali tim kadar da igra uspešno na dva fronta. Ono što još povezuje ove timove je geografski položaj, mesta iz kojih poticu su udaljena svega 30km i nalaze na samom jugoistoku Ceške, blizu granice sa Slovackom.
Slovacko vs Zlin
Tip: X
buttonnazad.png
bomba_baner_460x90.gif