Kipar je uoci ove pretposljednje utakmice u grupi izmedu borbe za vrh i opastanak u Ligi nacija „C“. Pet bodova su udaljene dvije vodece selekcije, medu kojima je i Bugarska pa bi se pobjedom približili na samo dva boda i ako bi Slovenija savladala Norvešku, onda bi Kiprani ostali u igri. To je opcija koju priželjkuju, dok onu drugu svakako žele izbjeci, jer posljednjeplasirana Slovenija ima samo tri boda manje i mogu ih preskociti do kraja.
Jedna pobjeda je dovoljna da to izbjegnu i može se reci da bi bili prilicno zadovoljni i takvim raspletom, jer su ipak bili autsajderi u ovoj grupi. Sva cetiri boda do sada su osvojili protiv Slovenije, koju su savladali na svom terenu i remizirali u gostima u prošlom kolu. Dugo su vodili, kasnije ostali sa igracem manje i primili gol. Na kraju je iskljucen i Dimitriou pa on i Kastanos nemaju pravo nastupa.

Bugari su odlicno poceli Ligu nacija i upisali su tri pobjede u prva tri kola pa se cinilo da sigurno gaze ka osvajanju prvog mjesta. Ipak, prvi poraz koji su u prošlom kolu doživjeli u gostima kod Norveške je to itekako doveo u pitanje. Ni dvije pobjede do kraja nece biti garancija, ako i Norvežani ucine to isto, jer Bugarska ima nešto slabiju gol-razliku. Bugari uglavnom igraju tvrde i neizvjesne utakmice pa su tako sve pobjede bile sa po jednim golom razlike, a isto tako su i poraženi u Norveškoj. Najviše problema su imali upravo protiv Kipra na domacem terenu, jer su dugo gubili i tek u samom finišu su postigli drugi gol za trijumf. Selektor Hubchev je u prošlom kolu na gostovanju kod Norveške pokušao igrati sa trojicom u zadnjoj liniji i nije se baš isplatilo, Bilo je i nekih promjena u veznom redu i napadu, a sada bi opet moglo biti promjena. Ocekujemo da se Bugarska vrati u standardnu formaciju sa cetvoricom u zadnjoj liniji, što znaci da ce S.Popov na desni bok, G.Milanov bi trebao u vezni red, a Kraev u ofanzivni dio tima.

Ocekujemo da ovo bude tvrda utakmica, kakve ovi rivali i igraju u Ligi nacija. Bodove žele i jedni i drugi i nece srljati pa u zatvorenoj i opreznoj igri, ne bi trebalo biti ni puno golova.
Kipar vs Bugarska
Tip: GOLOVI 0-2 (under 2.5)
buttonnazad.png
bomba_baner_460x90.gif