Nurnberg je do sada ostvario dvije pobjede i obje na domacem terenu i to bez primljenog gola. Savladali su Hannover i Fortunu, ekipe koje su trenutno na tabeli slabije plasirane i sada se nadaju da im barem protiv tih rivala ide, što znaci da ce pobjediti i Stuttgart. Vec cetiri kola ne znaju za trijumf i nakon dva poraza, od kojih je onaj u Leipzigu bio katastrofalan, sada su u nizu od dva remija. Tacnije tri, jer su i u Kupu odigrali nerješeno pa su nakon penala eliminisli Hansu. U prvenstvu su sa Eintrachtom na domacem terenu igrali 1:1 i bili su blizu pobjede, jer su gol primili u sudijskoj nadoknadi. U prošlom kolu su kod Augsburga igrali 2:2. Dva puta su gubili i mogu biti zadovoljni remijem, a s obzirom da nema novih problema sa povredama, ocekujemo isti sastav kao u prošlom kolu.

Stuttgart ima samo jednu pobjedu, ali se sada nalaze u najvecoj krizi od pocetka sezone. I na samom startu su bili loši, kada su ispali iz Kupa, s tim da su uspjevali ponekad i remizirati. Nakon prve pobjede koju su ostvarili na domacem terenu protiv Werdera, uslijedio je niz od cetiri poraza koji i dalje traje. Nakon od prvog od Hannovera su smjenili trenera Korkuta, medutim, ni dolazak Weinzierla nije popravio apsolutno ništa. Možda se cak može reci da Stuttgart igla još lošije, jer u tri utakmice pod njegovim vodstvom nisu postigli nijedan gol. Primili su cak 11 i to u prva dva duela sa Borussiom Dortmund i Hoffenheimom po cetiri, a u prošlom kolu u domacem ogledu sa Eintrachtom tri. Izostao je u tom mecu lijevi bocni Insua, zbog suspenzije, a mijenjao ga je povratnik Aogo. Bila je to i jedina promjena, dok sada ipak ocekujemo drugaciju formaciju sa cetvoricom u zadnjoj liniji. Badstuber bi mogao završiti na klupi, a uskace Akolo koji bi trebao popraviti ofanzivu.

U nešto boljoj formi je ipak Nurnberg, a tu je i prednost domaceg terena na kojem igraju puno bolje. Stuttgart je u velikoj krizi i pitanje je mogu li uopšte postici neki gol, tako da bi sigurno bili prezadovoljni i remijem. Bliži pobjedi je ipak Nurnberg.
Nurnberg vs VfB Stuttgart
Tip: 1X DUPLA SANSA
buttonnazad.png