Salzburg i ove sezone dominira austrijskim nogometom i veoma su blizu osvajanja novog naslova prvaka. Neocekivano su izgubili proteklog vikenda izgubili od Wolfsbergera, kojeg su prije dva kola savladali. Bio je to tek drugi poraz aktuelnog prvaka ove sezone, a prvi su zanimljivo doživjeli upravo na gostovanju kod Rapida. U Kupu je Salzburg od pet meceva, tri riješio u svoju korist sa cak 6:0. Imaju problema s povredama nekih igraca, a i trener Rose je neke odmarao u pomenutom porazu od Wolfsbergera, pa je prvi strijelac Dabbur ostao na klupi.

Rapid ima jednu turbulentnu sezonu koju bi osvajanje Kupa itekako spasilo i ucinilo uspješnom. Igrali su ove sezone i Evropsku ligu i prošli su grupnu fazu, a onda nisu mogli preko Intera u šesnaestini finala. U prvenstvu su podbacili i ostali su bez plasmana medu prvih šest, što bi ih odvelo u Ligu za prvaka. Ovako igraju Ligu za opstanak i drže prvo mjesto u toj ligi, što ih može odvesti u Evropsku ligu, ako vec ne uspiju osvojiti Kup. Nisu ni u tom takmicenju blistali i dva puta su prolazili tek nakon boljeg izvodenja penala. Protiv LASK-a u polufinalu je stoper Hofmann dobio crveni karton i sada ne može igrati.

Ova utakmica se igra u Klagenfurtu, što znaci na neutralnom terenu, ali je i pored toga Salzburg favorit. Imaju puno bolji tim i ove sezone su opet pokazali puno više od Rapida, tako da ocekujemo da osvoje i ovaj trofej.
Red Bull Salzburg vs Rapid
Tip: 1
buttonnazad.png