Rudeš je u ovu sezonu ušao u velikim problemima, tolikim da se u jednom trenutku mislilo da nece moci nastaviti natjecanje. Nakon raskida suradnje sa španjolskim Alavesom oni su nekoliko tjedana prije pocetka lige imali 0 registriranih igraca. Svoje ponajbolje igrace prodavali su Alavesu, da budem precizniji davali su ih besplatno, dok su za uzvrat dobivali igrace iz Alavesa na posudbu. Najbolji giraci su otišli u Alaves, posudeni igraci vratili se u Alaves a ostali igraci su raskinuli ugovor. Vlasnik Alavesa kupuje Istru i ti igraci (velika vecina) sada su clanovi kluba iz Pule. Rudeš kao da je pogodio tornado, blagajna prazna a igraca nema. Primorani su na iduce oteze jer im prijeti ispadanje u prvi neprofesionalni rang natjecanja (3.liga). Oni dovode besplatne igrace iz hrvatske druge, hrvatske trece, pa ima i iz njemacke cetvrte, doveden je cak i Ivan Tomicic koji je u klub došao prakticki iz jednog TV šova koji je trajao ovo ljeto te je pobjednik dobio profesionalni ugovor sa Dinamom (emisija je okupljala mlade igrace iz nižih liga koji su živjeli kao u Big Brother samo nogometne tematike, treninzi i utakmice). Na kraju price, mogu samo reci da u klubu Rudešu trenutno NEMA ni jednog jedinog igraca koji je prošle sezone negdje igrao prvu ligu. Njihove transfere pogledajte ovdje:

https://www.transfermarkt.com/nk-rudes/transfers/verein/11083

Gorica je osvojila drugu hrvatsku ligu. U ovu su ušli jako dobro, to se ne odrazuje na tablici koliko je njihova igra dobra, a okrunili su je prvom pobjedom u 1.HNL u povjesti na Poljudu. U klub je ušao strani investitror, novca ima. Glvane karike iz prošle sezone su zadržali (prodan samo napadac Ojama). Dolasci su opravdali epitet pojacanja, Miya iz Standard Lierga i Muhammed iz Basekshira njihove su trenutno najace karike koje briljiraju iz utakmice u utakmicu. Zwolinski koji je pristigao iz Pogona, Suk iz Eaglesa još su dva igraca koja su trenutno u prvih 11 i odlicno su se uklopili.

Ovaj koeficijent na pobjedu Gorice je apsolutna glupost. Gorica je kvalitetnija, motivirana i u boljem naletu. Objavljujem ranije jer mislim da ce do subote znatno pasti.

Rudeš naravno nije ni kanta kao što se ocekivalo, Mrkonjic (pristigao iz Croatie Zmijavci, 3.HNL) trenutno je najbolji pojedinac. Vjerujem da je dosta klubova podcjenilo Rudeš i da je to glavni razlog što se oi još „drže“. Sada kada dodu na 800% motiviranu Goricu vjerujem da samo mogu pitati koliko golova žele.
Gorica vs Rudes
Tip: 1
buttonnazad.png